Всё в парядке!

Csak ugat a paraszt amikor a száján kiesik a szó hogy nyugat, nyugodjál meg a keletben olyan lehetőségek vannak beszarsz. Nem adja a kultúrsokkot mint gondolnád, de az érzés megfizethetetlen. Egészség legyen többit megvesszük. Amugymeg krízis mindennap. Moszkva-Budapest-Almati ( hamarosan )

Friss topikok

  • agresszív harcimalac: ez kurva jó:) jobban le van írva,mint ahogy átéltem az egészet:) (2009.03.18. 19:03) Welcome part1
  • agresszív harcimalac: ki hiányolta,ha nem is írt senki?:) de mi az az arbat? na addig is megyek cigányozni más blogokra (2009.02.28. 19:38) Arbat
  • manaus: nem ezt találtam, valami fotosop, a zene meg Hétköznapi Csalódások (2009.02.20. 15:25) At The Black Gates Of Mordor
  • agresszív harcimalac: naa, ismét egy rusnyaság:D másnapos vagyok nem értem a dolgokat a többit majd inkább holnap. no csá (2009.02.17. 21:18) Török
  • hubtam: Tetszik ez a RA3-as kép :) (2009.02.17. 20:38) Egykis utcai látkép

Ahogy én látom! Part1

manaus 2009.02.17. 14:57

Tegnap este megjött a csomag. No nem ide Moszkvába a hurka-kolbász-almáspite kombináció, hanem a megszorításról beszélek. Most kicsit eltérek a nap eseményeitől mert ezt ki kell írni, felgyülemlik a kinti magyarokban a szar eléggé, amikor hallják, hogy mi van otthon. Előszöris, EGY ország vagyunk nemde? Én annak tekintem, és annak is fogom. De a politika réges régen kettéoszotta. Szemmel látható példája ennek az amikor a Tisztelt Ellenzék kivonul, mivel Ő nem kíváncsi egy reformra semmire. Ezt, hogy lehet megengedni? Az ellenzék szavazói ilyenkor nem érzik azt a kis bizsergést az agyukban, hogy fuu bizony én azért szavaztam rájuk, hogy az én érdekeimet képviseljék? Ellenben a megválaszott képviselők basznak az egészre és kimennek mert úrikedvük úgytartja?! No nem mintha a kormánypárt maga lenne a megtestesült tökéletesség, vannak ottis hibák bőven. De elméletileg demokrácia van, ahol a képvielők kötelessége képviselni azokat akik megválasztották. Az ellenzék mivel nem volt bent később mondhatja majd, hogy bizony nélküle döntöttek és párturalom stb stb. Ezt is el tudom lassan képzelni.

Másik példa a megosztásra, és ezt Feri bácsi is elismerhetné, hogy bizony az emberek is megvannak osztva, csakúgy mint a szülőföld középen a Duna által. Ha Népszavát veszek, kommunista vagyok, ha Magyar Nemzetet akkor jobbos faszfej, de ha megveszem mind a kettőt és mellé egy Buci Macit akkor szimplán hülyének, vagy külföldinek néznek. A minennapokban mindenhol ottvan ez. Az egyetemeken, középiskolákban, sőt még az általános iskolákban. Az egyházi iskolák külön kategória. Ebből kiindulva, mivel ateista vagyok nem vagyok magyar? Hangoztatja az egyik oldal. Mivel nem akarok visszamenni több mint 80 évet, hogy megbosszuljam Trianont, és visszaállítsam a Szent Hazát, nem vagyok magyar? Lassan túl kéne lépni a történelmen, büszkék lehetünk rá, egyes részeire, de előrefele kéne haladni nem visszafele. És nem a 70 éves nyugdíjasoknak verni a nyálukat, és kommunistának ill fasisztának kikiáltani a vonaton mert neki éppen nem tetszik amit olvas az ember. Pattanásig feszült a közhangulat.

Arról beszéltek, hogy kommunizmus van. A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül a javakból többé kevésbé igényeik szerint. Mindent az állam birtokolna jelenleg? Mindent mi birtoklunk? Ha viszont nagyon le akarjuk egyszerüsíteni ti szavaztatok a demokrácia ellen! Miértis? Mivel leszavaztátok a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, a több biztosítós rendszert. Mert azt gondoljátok nektek JÁR. Hát a lófaszt. Én miért fizessek a te kölköd okatatásáért, és miért fizessek azért, hogy te kórházba jársz hetente meg orvoshoz. Mindenki a maga költségét akarja fedezni. Ha 10 évig nem kell orvoshoz mennem akkor miért fizessek? Magatokkal basztatok ki nyomorékok. Ugyanis ha nincs ezekre máshonnan pénz a ti adótokból ugyanúgy levonják mint az enyémből, és te sem akarod azt fizetni, hogy én tanulok, netán kitöröm a lábam. Ígyvan? De ezt nem csak kizárólag a jobboldali szavazók tették meg, akinek csak az jutott el az agyáig, hogy fizetni kell az ment azt ikszelt mint a birka.

Megszorításokról meg egyszerűen annyit, hogy kell. Az nem állapot, hogy 50% a foglalkoztatottság, ennek jórésze adómentes minimálbéren, és kb 1.8 millió aktív SZJA-t és egyéb adókat fizető ember tart el másik 8 milliót. Divat nyugdíjba menni 45 évesen, mert ugyis adómentes, van 13. havi ígértek 14. havit mellette feketén elvagyok. Ebből elég, elég az ingyenélésből, elég a jogokból és abból, hogy mindenkinek csak jogai vannak de a kötelezettségeit senki nem vállalja. És a buta paraszt azt hiszi ha adót csökkentenek akkor kevesebb a pénz az országban, de addig nem jut el a gondolatmenet, hogy lehet hogy jobban megéri tisztességesen beadózni amit kell, és nem parázni az APEH től, hogy mikor viszik a házam a fejem fölül a bevallatlan jövedelmem miatt.

A másik a cigánykérdés. Itt mind a két oldal elbaszta a dolgokat, totálisan. Radikálisan nem megy semmire az ember, liberálisan meg mint látjuk pláne nem. De ha így folytatódik akkor az országban nem lesz jobb és bal mert mindenkinek teli van a töke. Szegények, ne általánosítsunk, midnenki ember, ezt otthon tanultam, de ezt jelenleg félre rakom. Beszéltek a megszorítások ellen, amivel ti jártatok jól. Ugyanis elhangzott az a mondat, hogy "Az eddig mindenkinek egyformán járó juttatásokból pedig kevesebbet adjunk a nagyobb jövedelemmel rendelkezőknek" tehát nagyon sok része hozzátok lesz átcsoportosítva. Elvagytok mint hal a vízben, a segélyekből feketemunkából, néhányan minimálból. De mérlegelni nem tudtok, röhög rajtatok még a netes közösség is amikor kierül egy olyan kép amin karvastag aranyláncokban álltok a ház előtt a BMW X5 mellett, és előbb van a házban digitális tv vételére alkalmas eszköz miközben ajtó nincs, de a 2 éves gyerek 3 napja nem evett. Megélhetési bűnözés? Esélytelen, egyszerűbb lopni mint elmenni dolgozni. Igen vannak előítéletek, de mindennap megadjátok az okot a használatukra. Lásd a 15 éves lány, a Blahás késelés, Cozma lekéselése, a sorozatos add ide a telefonod, a pénzed és máris villantjátok a bicskát. Fél az ember tőletek éjjel-nappal, de a félemből lesz a düh és az ha egyszer elindul nem állítja meg semmi mert akkor az ember nem gondolkodik tiszta fejjel.

De kurva szegények vagytok ittis:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://navigator.blog.hu/api/trackback/id/tr14948658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Sebestyén Gergely profilja
Sebestyén Gergely Facebook profilja
Create Your Badge