Всё в парядке!

Csak ugat a paraszt amikor a száján kiesik a szó hogy nyugat, nyugodjál meg a keletben olyan lehetőségek vannak beszarsz. Nem adja a kultúrsokkot mint gondolnád, de az érzés megfizethetetlen. Egészség legyen többit megvesszük. Amugymeg krízis mindennap. Moszkva-Budapest-Almati ( hamarosan )

Friss topikok

  • agresszív harcimalac: ez kurva jó:) jobban le van írva,mint ahogy átéltem az egészet:) (2009.03.18. 19:03) Welcome part1
  • agresszív harcimalac: ki hiányolta,ha nem is írt senki?:) de mi az az arbat? na addig is megyek cigányozni más blogokra (2009.02.28. 19:38) Arbat
  • manaus: nem ezt találtam, valami fotosop, a zene meg Hétköznapi Csalódások (2009.02.20. 15:25) At The Black Gates Of Mordor
  • agresszív harcimalac: naa, ismét egy rusnyaság:D másnapos vagyok nem értem a dolgokat a többit majd inkább holnap. no csá (2009.02.17. 21:18) Török
  • hubtam: Tetszik ez a RA3-as kép :) (2009.02.17. 20:38) Egykis utcai látkép

Welcome part1

manaus 2009.03.17. 18:05

 

Mondjuk azt, hogy gyerekek ez odakúrt mint a Rocco. Tegnap visszaavászkodtam a kollégiumba, azt a spanok menten megjelentek, hogy na gyere má le mert tiszteld meg ezt a buzeránst azzal, hogy iszol. Ez a mondat nagyon pörgött az este folyamán, aztán olyan szinten vágta az 5 fős társaság magát betonkészre, hogy öröm volt nézni és átélni. Kezdődött mindez azzal, hogy kaja egyik másik baltával faragott arcú barátommal, utána meg a miskolcit felvertem álmából, mondván megjöttem baszod. Természetesen rögtön elkezdett rombolni, ahogy megszoktam tőle. Csapatott egy kv-t nemtudom minek, mert rajta úgyis maximum a golyó segít. Na belőttük az irányt a lapátosba, mondván megvárjuk ott a békési parasztot. Az meg mindig jön amikor kell, azt most lekési a vonatot a szerencsétlen, persze már bealapozott csaba környékén, szóval így nem csodálom. Nyomtunk egy jó ászokot azt irány az objektum. Ittvolt mindenki aki számított:  a kínai, a miskolci, a pesti meg kis késéssel susogósban egy üveg fantával a kezében megjött a békési azt nekiálltunk, hogy navégre megjöttél te agárdi. Szépen bepusztítottuk azt az üveg vodkát, mézes-paprikás, erre mondta a cigányvajda Sarudon, hogy amit a mézes-csípőspaprikás-törköly nem orvosol arra nincs orvosság. Orvosolt az minket eléggé, annyira hogy felkerekedtünk azt lementünk a 8ba. Hatalmas buli kerekedett voltunk vagy 10en. A miskolci meg a békési 10 perc alatt annyira leépítette a pultosjulcsit, hogy szerintem ő többet nem akar ott ténykedni. Sebaj volt sör, elérhető áron azt elkezdtük kirakni az asztalra az üvegeket, mondván na mi majd sakkozunk, mert az asztalba egy sakktábla van integrálva, csak szériába nincs bábu. A kínai közben bealudt azt ottfelejtette a dokumentumokat, reggel kereste is de megvan nincs para. Mimeg elvoltunkmég egy darabig azt elfilozofáltunk az élet nagy kérdéseiről. Welcome bulinak nem volt rossz, sőt nagyon jó volt, aki meg nem volt lenn arra boruljon rá a mustársárga szovjet vitrines szekrénysor az öregannya nappalijában.

De annak is nagyon örült a kis szivem, amikor az én családocskám ottvolt a repülőtéren. Aztán kisfiam, haladjunk enni, mert ez így nem megy. 6 hét után ettem egy marha jót, megszokhattam, anyu tolja a legjobban az ilyen ételeket.:)

Ezmár egy másik téma, ez a blog szünetel egy ideig míg megint nem kerülök egy keleti országba. Addig meg takarodjatok át Gödöllőre. >>>>>>>>>

1 komment

VS

manaus 2009.03.14. 13:40

 

Na még itt egy kis ízelítő, a srác magyar itt tanul a puskinban, a csajok örmények, ők is itt tanulnak.

 

Itt meg a mi kolinkból a nemnormális brigád!:) 

Szólj hozzá!

Last Minute

manaus 2009.03.13. 19:52

Öregapátok jelentkezik megint Moszkvából. Itt az ideje, hogy valamilyen formában közkincsé tegyem az elmúlt másfél hónap tapasztalatait, mivel 2 nap és otthon vagyok. Elsősorban az orosz nyelv tanulása volt a cél. Úgyérzem sokat sikerült megtanulni, na mondjuk ennek csak a 60% át az órákon, ott ugye a tömény nyelvtan ment meg a feladatok, attól még senki nem tud nyelvet beszélni. A 40% az a kocsmázás meg a félorosz, esetleg orosz szerzetekkel való beszélgetés illetve beszélni próbálás. Nem egy perfekt oroszt beszélek, de leglább már kurvának nem adnak el a metróban. Az angol nyelvtudás is visszajött hálistennek, mivel a többség angolul nyomja az a közvetítő nyelv, mert török kínai koreai annyira nem közkedvelt, maximum szótárszinten található meg. Magyart meg bármiből is egyszerűen lehetetlen volt beszerzni.

Utolsó a post innen Moszkvából, de a blognak lesz folytatása csak nem olyan rendszeresen mint innen. Aztán ha minden jól megy akkor szeptembertől meg Almatiból fogom veletek megosztani a történéseket. Ha valakinek nem lenne annyi agya, hogy kitalálja hol is van az akkor segítek mielőtt hülyén hal meg. Kazakhszán volt fővárosa Almati. 2009 et írunk fordul a kocka, snassz a mondat már: "Voltál már nyugaton?"  Ja voltam, annyi volt, kinek mi, de a keleti blokk sokkal szebb, de otthon ugye a retardált fasszopók alapjáraton néznek le mindent amit nem ismernek. Remélem holnap is jól el lesz baszva a legnagyobb nemzeti ünnepünk. De megszoktuk. És ez a baj hogy megszoktuk, lennék most óvodás azt festegetném a kis zászlókat meg rajzolnám a Petőfit zsírkrétával mert kb olyan idősen az embert nem bassza el a politika azt érzi, hogy ez fontos meg büszke arra, hogy magyar. Nem arra büszke hogy mekkora kibaszott nagy magyar és bömböl a Kárpáta meg veri a mellét, mint egyesek Gödöllőn, nade sebaj.

Egyszer még biztosan visszajövök Moszkvába, utána meg Szentpétervárra mert sajnos az nem fért most bele. Hiába rühellem a múzeumokat de az Ermitázst egyszer látni kell. Meg akárki akármit mond látnom kell egyszer Szibériát. Lehet, hogy hideg van, no de fel lehet öltözni.

Tegnap elhangzott, hogy említsem meg az embereket név szerint akikkel együtt vagyok, hadnetegyem meg, szarul jönne ki mert ha valaki végigkövette az írásokat azt ismer valamennyire az talál dolgokat elrejtve. Szal bocs csajok, srácok az anonnimitás homályába vesztek!:) Este lesz mégegy post, vendégírónktól azt is érdemes lesz megnézni. Addig meg irány a késbodáló azt gyorsan beverni pár gömbkólát arcba. Viszlát Moszkva viszlát Lengyelország!;) Igaz a mondás: "lengyel-magyar két jóbarát"

Szólj hozzá! · 1 trackback

NIN

manaus 2009.03.13. 14:06


Nine Inch Nails - Lights In The Sky 2008 tour with Moment Factory from departement on Vimeo.

Endre bazmeg ottkell lenni juniusban, leszarom csövezünk valahol, de ott kell lenni. Most megyek próbálok neked valami zenét venni.

Szólj hozzá!

Klinszkoje-je-je-je

manaus 2009.03.11. 18:06

Nah itt Öregapátok jelentkezik ismét a világ egyik eddig el nem ismert centrumából. Eddig nem sokat írtam a szeszekről, de ugye jó munkához idő kell. Bocsánatotokat kérem ezügyben. Kezdjük ott, hogy sör. Egyre népszerűbb itt kint, van saját sörük, de az nem tesz ki olyan tetemes mennyiséget mint az import sörök tárháza. Importból van minden szar, a japán fostól elkezdve a cseh sörökig minden. Ezek meglehtősen drágák, de érthető, import. Aztán vannak a saját söreik amik annyira nem rosszak, Baltika az olyan Arany Ászok kategória, árban is meg mindenben, de nem az Ászok jobb. Azt ott a Klinszkoje az a legolcsóbb 1x rubel, de meglepően jó. Árban egy kategória a Kőbányaival de jobb annál.

Tömények. Vodka mimás, annyi féle fajta van mint égen a csillag. Ittis megvan az alsókategória aminek egyik legjobb képviselője a Parlament. Rendes iható vodka, másnap nincs fejfájás mint a Royal-tól. Aztán vannak a közép meg felsőkategóriák, amik otthon is ismertek, Russzkij Standard, Moszkovszkaja, ...etc. Itt drága, otthon sem olcsó. De minden más vodkán kívüli égetett szesz ára a csillagos eget veri, tehát azt ki sem próbáltuk meg amugyis minek. A vodka őshazájában ciki lenne Jagerezni vagy netán feleskevertet tolni az arcba.

Borkultúra nincs, semilyen. Van bor, de 80% ban import fosok. Főleg olasz, spanyol dobozos rémek, de kannásnak is nevezhetjük ha az jobb. Láttunk magyar bort is Tokaji, elég erősen ukrán átcímkézett szaga volt. Állítólag a Krími borok és konyakok nagyon jók de azokra is rámegy egy havi fizetés körlülbelül.

Nagyon menők még kint a dobozos kevertek, gondolok itt a wiszkikóla-gintonik-vodkanarancs kombókra. 0.33 as vagy 0.5 ös fémbobozban van, tűrhetőek. Elájulni nem kell tőle. Vannak helyi speckók mint a Trophy ez valami édeskés alkoholos fos, női pia. Meg a Fekete Orosz Kávé, fél litykó rummal, koffeinnel, széthajt, csakúgymint a Jaguar, az is fél liter alkoholos valami és 2 napig nem alszol tőle.

Szólj hozzá!

Egyszerű mint a kapanyél

manaus 2009.03.10. 01:09

Hát kedves gyerekek ez nem lesz egy hosszú post. Beállt itt már minden a rendes kerékvágásba a nagy puskini öregek szerint, mint a Tiszán a jég. Sokminden nem történik, tervezgetem az utolsó hetemet amiből egynap már eltelt azt megint láthattok engem teljes életnagyságban, és elolvadhattok földöntúli szépségemtől. Közben jött egy csomag magyar Szentpétervárról. Sajnos én nem tudtam elmenni oda, de egyszer még elfogok. De mivel sok a  sok a köcsög és kevés a biztonság, nem tudtam. Naszóval jött pár jóarc, de annyit embert beszélni mint az egyik csajt én még életemben nem hallottam, a szófosás az egy nőies finom mértéktartó kifejezés, nem tudok mit monadni.

Közben megvolt az első parasztdiszkó itt az intézetben, hát józan ember nem sok volt, de ez sejthető volt az eddigi írásaimból, bár saját hányásában fetrengő ember nem volt, szóval nem tudom a korábbi feltételezéseimet szemléltetni bizonyítékokkal. Senem jó senem rossz, határesetnek mondanám, az agárdi Nádas komplexumnál jobb az Agymosodánál rosszabb. Ki ki véleménye szerint döntsön. Viszont fullon volt a hely 5 ig, és a zene meglepően jó szinteken mozgott néha, bár ez lehet az elfogyasztott vodka hatására éreztük. A dj valami afrikai forma volt, inkább mondanám olyan embernek aki tujda kezelni a Winampban a fade in fade out effektet, sebaj mégse Tiesto koncerten nyomtuk.

3 nap van még a Puskinos suliból mert pénteken megyünk Monyino-ba megnézni a világ egyil legnagyobb repülőmúzeumát. 3-4 óra innen az út, Moszkva mellett kösz. De aztmondják jó meg megéri meg 80 rubel a belépő és megyünk majd elektricskával is. Az meg olyan mint otthon a hév csak 30 kilométerenként áll meg. Hiába nagy az ország.

Nektek jó Valétázást meg csók Fehérvárra és Agárdra, majd jelentkezem.

Szólj hozzá!

Kultúra

manaus 2009.03.05. 16:13

Kibeszéltük már a ruszkikat rendesen, de nekem még mindig nem adja, hogy egy öltönyös faszi aki teli van mér lejmol cigit az utcán. De mindenki ezt csinálja, igaz olcsó meg minden de még a németek is, a kínaiak, na azoknak nem adok. Meg van egy füstös aki még akkor is odajön tarhálni, hogy baszná meg, amikor a füle mögött ott figyel egy egy cigi. De persze vigyed, mer ha nem akkor csúnyán néz azt kitudja micsinál résezgen. Nem kispályások ezek, főleg hogy ittvan az azeri bajnok boxoló is, ijjj mondom. Sztorikból hallani, hogy ha balhé van akkor nem csak ugatnak ezek itt hanem osztják az öklösöket rendesen, általában nőügyek miatt, vagy országok közti ellentétek miatt. Volt itt egy magyar is aki nőügy miatt lebontott egy másik magyar arcot, így szószerint, meg a maláj aki kettétörte az amcsi csávó kezét és az amcsit pakolták ki a koliból. Vannak érdekes dolgok, de a csoporttársam az amcsi kibaszott nagy arccal jár itt, és tényként kezeli hogy az amerikaiak mindenben a legjobbak. Akkor minek vagy itt kisfiam? Igaz 45 éves az arc és egy kicsit rángatja az ideg az arcát, de mindezeket leszámítva rendes. Ó ázsia szép nagy ázsia, aki kinyomatja a turhát folyamatosan, és amikor főz akkor a hányinger kerülget, de erről már írtam.

Oroszoknak is van egy adott kultúrájuk. Kocsit nem mos senki mondván minek azt, ugyis koszos lesz. Mennek mint a barom, de nem egy nagy vaszisztdasz a moszkvai közlekedés, figyelni kell ennyi, meg nem kell meglepődni hanem oda kell lépni. Lehet csak az én pofám nagy de nem annyira durva mint amennyire be volt harangozva. 90% megáll a zabránál, na nem a lámpanélkülinél természetesen. Viszont a havat órák alatt eltakarítják, ami tisztelendő. Havazás után 2-3 órával már tiszták az utak azt lehet neki csapatni az Ezeröcsivel meg a Lexussal. Zenében ugyanazok mennek mint máshol csak oroszul természetesen. Van picsa banda, csöcsökkel seggekkel, mint egyik postban látható a videón. Van kőkemény utcai rap, meg kevésbé kemény feka orosz repp. Igen e vel.:) Vannak a sírós buzi bandák 1-2-3-4+x taggal, mély filozófiai mondanivalóval természetesen. Népzene az népzene. Meg a szokásos, punk rock metál stb stb, megvannak ezek is itt mind. A mainstream a csöcsökről szól, az underground meg a vodka azt ennyi. Mily meglepő nem? Van itt is valami szigethez hasonló fesztivál még nem derítettem ki pontosan hol mikor merre meddig mennyiért, de képeim vannak. Érdemes megnézni őket, egy orbitális nagy iszapbirkózásra hasonlít az egész, emellé még vodka meg hangos zene és nem is kell más megvagyunk mint a paraszt. Na jó nézegetést.

Szólj hozzá!

Diszko Sztalovaja

manaus 2009.03.05. 13:18

Ésakkor megvan a belső infó, személyesen a rendezőtől, hogy pénteken parasztvakítás. A kollégista életforma igényli a fényt és hangot meg valami dallam, alapozás és mehet az ereszd el a a hajam. Rossznyelvek azt beszélik, hogy itt mindenki sakálrészeg szokott lenni, meg hogy a Puskin ilyen. Mondjuk megnézném seggrészegen dölöngélni, esetleg fetrengeni a saját hányásában a 200 kilós néger nőket. Biztos kuriózumszámba menne, mert olyat nem lát minden nap az ember. És ekkor akcióba léphetne végre Charlie, akinek az öregapjának ez az egyetlen vágya volt ebben a kurva életben, hogy meglegyen neki egy fekete csaj, de sajnos az öreg előbb patkolt el mint, hogy ezt megtehette volna. De még a Charlie nak sem sikerült. Szal irány a repülőtér öreg cimbora!:) Azt ezek után mindenki nagyon bele van feszülve ebbe a dologba, megjöttek a lengyelek is, rájuk vártak mert ezek nem nyitnak ki ha nincs fullon a hely. A többi addig csináljon amit akar. De nem is baj mert a füstösökkel, és csíkokkal valahogy már nem vagyok annyira jóban. Főleg azután, hogy a kínai csóka egész órán a vállamat buzaerálta, és vigyorgott a csaja akinek nincs 3 foga elöl. Biztos ez jön be neki, de én megszeretném tartani a fogaimat, nekem még kellenek. A marokkói gyerek meg tegnap délután egykor alig állt a lábán és kis szóváltásba került velem is meg a törökökkel is. Kissé feszült volt a hangulat, de szerintem nem is emlékszik rá mert teli volt mint a tömegsír.

Másrészről meg a nagyorosz kollégium szopjon lovat. 1 napig nem volt áram, nem is olvadt ki a hűtő és nem folyott ki minden. De elég vicces volt, olyan 6 ig elvoltunk de este még mindig nem volt villany. Aztán megjött az áram a konnektorokba, csak oda sehova máshova. Milyen rendszer ez bazmeg? Világítás és hűtő nem volt még ekkor sem, de a hűtőt is konnektálni kell baszki, azt az ménem? Sebaj zuhanyozzunk, tudni kell, hogy itt nincs a fürdőn ablak, és kellemetlen eléggé az, másnap amikor megjött a villany, hogy igencsak melléhugyozott mindenki a wcnek, akármennyire is próbálkozott. Sebaj túléltük csak a tej meg az ilyenek nem. De miért nem volt áram? Csak. Hülyeségeket ne kérdezz mondta Józsi az ügyeletes ezermester. Neki bassza meg volt villanya, meg cigije is, hogy rohadjon meg.

Kérdem én még másrészről, a nőnemű olvasóimat, hogy divat a tégla? Ugyanis van pár nő itt aki úgy néz ki festékügyileg mintha B30 as téglaporral kente volna be magát. Esetleg jóban van a Trilakosokkal és kedvezményesen vett szórópisztolyt az obiban és azzal hordta fel a 4 réteg víz és időjárásálló bevonatot az arcára. Reggel meg felkel aztán Freddy Krüger is szívrohamot kap, amint kiderül mi van a maszk alatt.

Szólj hozzá!

Maszlenyica

manaus 2009.03.01. 20:46

Február a farsang ugye. Most lett vége utolsó nagy zabálás bebaszás ma van itten a Nagy Moszkvában, mivel holnaptól jön a böjt húsvétig. A Vörös Téren nagy buli volt ma, koncertek, mézsör melegen, ami igen jó. És temérdek merevrészeg ember és nő, bár ők inkább kajáltak, ugyis koplalnak egy darabig. Jókis limonádé koncertek voltak, amire odaértünk az valami 3 csajból álló csöcsös segges sivítozós produkció volt, nem volt rossz, utána valami azután meg nem tudom. Ez a mézsör komoly dolog, állítólag anno a cárok itták, 2-3 napos bulik folytán olyan 50 litykót, ilyen mennyiségnél lábbénulás lépett fel, van benne valami anyag ami nagy mennsiségben ezt okozza. Meredek azért magunkalá hugyozni nem? Tüzijáték is volt természetesen, mint férfinapkor. Tudnak élni.

Szólj hozzá!

Arbat

manaus 2009.02.28. 17:30

Na gondoltam postolok egyet mert már hiányolva volt. Nem írtam mert lófasz történt. Tegnap péntek volt oszt elmentünk valami együnk sokat igyunk sokat helyre. Viszkijük szar, csakúgy mint a sör de legalább a kaja jóvolt, azt after a koliban. Ma meg turistáskodtunk, letudtam a Megváltó Krisztus templomot. Szép, szép nagy, télleg. Aztán bejártuk a környéket. Az Új és a Régi arbatot is. Olyan mint otthon a Váci utca, csak az árak még azon is túltesznek bőven. Meg metróztunk is sokat azt láttuk a híres Sztancija Arbatot. Kurvakemény ahogy meg van csinálva. Nem spóroltak ittsem az anyaggal ahogy elnéztem.

Gondoltam ma veszek az arra érdemeseknek valami szuvenírt, de komolyan annyi pénzért amiket elkértek egy szaros matrjoskáért, annyiért lagzit rendezek eredeti magyar cigányprímással és hummer limuzinnal. CCCP öngyújtó 2500HUF anyád. Azt bementünk a Hard Rock cafe ba. KIrály hely meg kell hagyni. De ezek is azt hiszik, hogy eladom a vesém hogy vegyek egy kibaszott pólót. 10000 HUF nál kezdődött egy póló, amin csak a logó volt. De oda még egyszer vissza kell menni mert metál eléggé. A metál meg jó, csak azok nem tudják akik visszamaradtak a fejlődésben. Lélekápolásnak is hívhatjuk mikor a torzított gitár hangja letépi a pöcsöd. Ma még B2 pafff.

1 komment

Atomfizikus

manaus 2009.02.23. 22:38

Férfinap történt ma Oroszországban. Az egész várost ellepte a tüzijáték 9 kor, aug 20 hoz képest jobb volt. Megadták a módját. A nőnemű szekció meg főzött nekünk, nem gondoltam volna, hogy megérem a férfinapot de jólesett fasza volt. Tekintsük át az embereket mégegyszer. Képviselteti magát a BGF Adrián személyében, megvagyunk mint a paraszt, végre nem csak bölcsészek. Nem akarom megsérteni őket, mondjuk szerintem már megtettem, szarok rá, de nekem nem olasz az irodalom. Tarik az kemény, a feje is. Ilyet már régen röhögtem, lényegleten a szitu mert csak képekkel együtt lenne értelme, de egy olyan magasröptú problémát és tényt próbált a csóka megoldani, mint az hogy a csőben lyuk van. Látszott a szemén, hogy gyerekek nem értem basszátok meg, bele is gyöngyözött a homloka a gondolkodásba. Nem egy atomfizikus alkat meg kell hagyni. Feri is ittvan.  Faszomat nem tudok mit írni, elvagyunk tanulunk, megy a baromság, városban nem voltunk, mostam, fürödtem is, majd írok.

Szólj hozzá!

"55 éves buzi"

manaus 2009.02.22. 02:29

Nagybevásárlás történt ma az asanban. Ennyi szart még nem vettem, de mint kiderült a török nyúlja a sampont az arcszeszt meg a mosóport, tehát venni kellett azt is. Ugyanis 3 hét alatt ki a faszom használ el egy üveg arcszeszt. Faszkivan, ezektől is 3 lépés távolságot kell tartani, kis jófej kedves, de akkoris szopjon lovat a nílusi palóc. Vásárláskor elég jó dolgokat láttunk, vettünk szárított halat, vizes halat, döglött halat. Ömlik a halszag a hűtőből. A legjobb a Doktor Diesel nevű sör, régen ittam ilyen szart. Arany Ászok A söröm. Érdekes nekem, hogy itt kint minden szart illatosítanak, nem találtam egy értelem szappant, barack, eper, uborka(!), citrom, fahéj, narancs, tenger(?), és kb 10 virágillatú nivea szappan, de standard nyet.

A címadó sor Nóri szavait idézi. Kimerül abban, hogy itt van pár idősebb arc is aki az ellátószemélyzet. Csórikám ma villanott a bárban, egy olyan ingben mintha el lenne ázva, fekete, csillog mintha csurom víz lenne. Kőkemény, mellé a vietnami papucs, de ez szerintem érezhető volt. Erre mondja a nőnemű fennhangon röhögve a fent idézett szavakat. No nem a korral van baj, csak az a  szitu nagyon adta.

A cigiről már írtam, olcsó. De felfedeztem ma egy kis gyöngyszemet a híg fos tengerében. 8 rubelért CCCP cigi, Lenin arcképével. Füstszűrő mellőzve, szálanként minimum 15 gramm aszfalt minőségű kátrány, egy speciális célközönség részére. Balázs te ilyet kapsz, mer ez itt a helyi lantosmalbi.

Index.hu-t követve, gyerekek mi otthon tényleg ennyire primitív gyökerek vagyunk? Több blogot végigolvasva, olyan kommentek vannak, hogy hihetetlen. Gondolok itt a Kamionosok és Kurvák farsangi bulira. Farsang, állítólag jó buli volt, nem nagyon volt még ilyen sokan mentek, azt a nagypolgár bekommentel, a liberális szavazó: minden nőben ott a kruva, úristen ilyet engednek, az én gyerekem soha, ha megtudnám hogy az én gyerekem, miért kamionos... és még lehet ragozni. Egy buli az buli. Érdemes követni még a Modoros Blogot, ilyesztően reális néha, és kikelsz magadból a röhögéstől, de rájössz ja énis ebben élek, fuu a fater pont ilyen vagy a Kis Pista. Gondolkodi kéne néha, nem késelni meg lopni, meg egyeztetni és arra várni hogy mikor kerülök trónra 2 csúfos bukás után.

Szólj hozzá!

At The Black Gates Of Mordor

manaus 2009.02.19. 22:12

Gondoltam ideje összekaparni egy postra valót. Ám legyen mielőtt lemegyek benyomni egy sört. Írtunk ma valami teszt szerűséget, szerintem az 51% meglesz. Hopp az itt mind1, csak az emberbe ivódott ez a bűvös szám tisztelt B. tanárnővel folytatott tortúra után. Szopjon lovat az is. Még minig nem fogom fel azt, hogy a csíkoknak miért nézik el azt, hogy egy szót nem tudnak kimondani érthetően. Minket lebasznak. Na mondjuk lehet minket többnek néznek? Remélem.

Volt egy kirándulás így kolletíve a Matrjoska múzeumba. Olyan volt mint a népmese szájról szájra terjedt, de herpesz is lehet. Senki nem tudott semmit csak hogy lesz. Volt nem mentem el, most biztos egy rohadt globalista köcsög vagyok itt a bölcsészhallgatók szemében mert ők még balett előadásra is vettek jegyet. Van olyan múzeum ami jó de 90% ban arról szól mind, hogy ki mit tudott régen összelopni. Legjobbak szerintem a falumúzeumok otthon, ott átjön, hogy itt volt disznóvágás, dínom dánom, pálinka, keresztelő, hajanilg ultizás, meg akkoriban még tudtak kenyeret sütni. Az oroszok kenyere maga az óborzalom, 2 nap után ellepi a penész az egészet azt baszhatom. A zsemle olyan mintha fonottkalácsot ennék. Gulyáshoz furcsa volt.

Óra után lennvoltunk a kocsmában mondván, hogy nekünk jár egy sör Devronnal. Erre megjön a kis tenyeres talpas buzi francia, meg a kis pajtása. Ó mondom már csak te hiányoztál mint repülőn a csőbomba. Sebaj nem beszél mert nem tud. Egyszercsak a török szekció elkezdett beszélni Örményország és Törökország viszonyáról angolul. Félfüllel követtem. Erre ez a két szellemi sírkő bekapcsolódott a beszélgetésbe, juj mondom ez izgi lesz. Nem foglalok állást, de ha valamit nem tudsz bazmeg akkor minek szólsz közbe, főleg úgy ha nem tudod magad kifejezni egy adott idegen nyelven. Kispajtás benyögött egy durvát amit durván félreértettek, azt csúnyán néztek eléggé. Na sebaj bevertük a sört és megegyeztünk, hogy a franciák hülyék. I won't go in bar yesterday. Fuck the fuckin fuckers. Szegénynek az agya olyan sima lehet mint egy lepolírozott étkezőasztal.

A magyar szekció elment ma balett előadásra. Gondolom itt kultúrális feljődésüket próbálják elősegíteni, bár nem tudom milyen sikerrel. Én ezt a lépést kihagytam, nincs szükségem rá, nem érdekel, szarok a farmra. Most meg rákkendroll vaze.

Moszkvában lehull a hó
Hej, hull a hó!
Hej, hull a hó!
Teátrumba vonul a kommandó
Megy a kommandó
Az orosz kommandó
Kaukázusi krétakör
Vagy művelődik, vagy öldököl!

Bertold Brechttel
Vagy a csecsenekkel
Valami gáz van
A színházban

Az előadás itt túl durva
Hej, túl durva!
Nagyon durva!
Ez az eurázsiai kultúra
Hej, kultúra!
Magas kultúra!
Kaukázusi krétakör
Megmentünk, hogy megdögölj!

Bertold Brechttel
Vagy a csecsenekkel
Valami gáz van
A színházban

Moszkvában lehull a hó
Hej, hull a hó!
Hej, hull a hó!
Csak a dolgát végzi a kommandó
Megy a kommandó
Az orosz kommandó
Kaukázusi krétakör
Vagy művelődik, vagy öldököl!

Bertold Brechttel
Vagy a csecsenekkel
Valami gáz van
A színházban(2x)

2 komment

Villámkérdés

manaus 2009.02.17. 21:05

Szabi vajon tudja e, hogy amit tavaly sakálrészegen szétdobált HVG-s szórolapokat, azok még mindig megtalálhatók a matraca alatt?

Műveltségi: Ki tudja ki volt az a XIX. századi híres magyar, aki nagyon szeretett biliárdozni? Balázs ha nem tudod, akkor csak atombomba nem hidrogén.

Válasz Bruminak: Igen van egy rakat Ikarus, megnéztem, jelentem.

 

Szólj hozzá!

Török

manaus 2009.02.17. 18:40

Itt a Puskinban kellemeset csalódtam a törökökben. Igaz nem volt róluk semmi információm, de nagy formák. Devron meg Arkan (nem nem az akire ti gondoltok) csoporttársak, törökök, meg úgy hirtelen a bárban 15 török közt találtam magam, hihetetlen. Megkérdezték mi a véleményünk róluk itthon. Én úgy látom nemsok vizet zavarnak, legalábbis nem a rossz értelemben. 10 perc után előkerült az ominózus "alma van a zsebemben" mondat ami törökül ugyanígy van meg az "ülj ide be kerlek". Viccesen mondják. A nőik jók eléggé, de a mieink jobbak.:)

Az órák változatlanul faszák. Bár még most sem értem meg a csíkok kiejtését. De szerintem már nem is fogom. De kezdem felfogni mi a különbség aközött hogy letettem a sört, és letettem a sört. Eta process ili eta rezultat? De Katya a tanító, nem néni mert van vagy 25, elég figyelemfelkeltően monjda azt hogy: da-da, vagy éppen no-no, vagy nyyyyet. Egyik srác szerint pornós múltra tekint vissza, de nemhinném hogy a kölök ekkora spíler lenne a szakmában. Bár kitudja.

Egy megfigyelés. Gondolom ismerős az sokaknak amikor bemegy az ember a mekibe és vár vár vár, oké mégvalami? Nem. Itt? Igen. Kivisszük majd a szendvicset. Na itt ilyen nincs, ha nagy a sor, akkor kimegy egy droid és egy palmtoppal járkál körbe, ami wifin csatlakozik a benti kaszzákhoz. A sor végén leadod a rendelésed, kapsz egy papírt a számmal és az árral, és mire sorra kerülsz minden ottvan. Kifizeted és mehetsz is. Remek kis ötlet szerintem, és működik is. Kétszer is találkoztam ezzel.

Időjárásról kicsit. Amióta kijöttem egyszer olvadt. Ennyi havat régen láttam, 0 fok fölött ritkán volt. Ami megcsapta a hab testünket az a nappali -14 és az éjjeli -27 közötti érték. Az igazán kemények itt még nem hordtak sapkát. Kérdem én akkor mikor fognak?:) Az ilyen időben miniszoknyában, harisnyában mászkáló csajokról valahogy rögtön a meddőség jutott az eszembe. Túléltük pár fagyási sérüléssel, és sikerült igen jó minőségű falábakat is beszerezni a piacon. És a hülye vicc: Miért jó a falábú nőnek? Mert mezítláb is tud diót törni...

Miss Turkey, hasonlók ittis fellelhetők.

1 komment

Ahogy én látom! Part1

manaus 2009.02.17. 14:57

Tegnap este megjött a csomag. No nem ide Moszkvába a hurka-kolbász-almáspite kombináció, hanem a megszorításról beszélek. Most kicsit eltérek a nap eseményeitől mert ezt ki kell írni, felgyülemlik a kinti magyarokban a szar eléggé, amikor hallják, hogy mi van otthon. Előszöris, EGY ország vagyunk nemde? Én annak tekintem, és annak is fogom. De a politika réges régen kettéoszotta. Szemmel látható példája ennek az amikor a Tisztelt Ellenzék kivonul, mivel Ő nem kíváncsi egy reformra semmire. Ezt, hogy lehet megengedni? Az ellenzék szavazói ilyenkor nem érzik azt a kis bizsergést az agyukban, hogy fuu bizony én azért szavaztam rájuk, hogy az én érdekeimet képviseljék? Ellenben a megválaszott képviselők basznak az egészre és kimennek mert úrikedvük úgytartja?! No nem mintha a kormánypárt maga lenne a megtestesült tökéletesség, vannak ottis hibák bőven. De elméletileg demokrácia van, ahol a képvielők kötelessége képviselni azokat akik megválasztották. Az ellenzék mivel nem volt bent később mondhatja majd, hogy bizony nélküle döntöttek és párturalom stb stb. Ezt is el tudom lassan képzelni.

Másik példa a megosztásra, és ezt Feri bácsi is elismerhetné, hogy bizony az emberek is megvannak osztva, csakúgy mint a szülőföld középen a Duna által. Ha Népszavát veszek, kommunista vagyok, ha Magyar Nemzetet akkor jobbos faszfej, de ha megveszem mind a kettőt és mellé egy Buci Macit akkor szimplán hülyének, vagy külföldinek néznek. A minennapokban mindenhol ottvan ez. Az egyetemeken, középiskolákban, sőt még az általános iskolákban. Az egyházi iskolák külön kategória. Ebből kiindulva, mivel ateista vagyok nem vagyok magyar? Hangoztatja az egyik oldal. Mivel nem akarok visszamenni több mint 80 évet, hogy megbosszuljam Trianont, és visszaállítsam a Szent Hazát, nem vagyok magyar? Lassan túl kéne lépni a történelmen, büszkék lehetünk rá, egyes részeire, de előrefele kéne haladni nem visszafele. És nem a 70 éves nyugdíjasoknak verni a nyálukat, és kommunistának ill fasisztának kikiáltani a vonaton mert neki éppen nem tetszik amit olvas az ember. Pattanásig feszült a közhangulat.

Arról beszéltek, hogy kommunizmus van. A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül a javakból többé kevésbé igényeik szerint. Mindent az állam birtokolna jelenleg? Mindent mi birtoklunk? Ha viszont nagyon le akarjuk egyszerüsíteni ti szavaztatok a demokrácia ellen! Miértis? Mivel leszavaztátok a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, a több biztosítós rendszert. Mert azt gondoljátok nektek JÁR. Hát a lófaszt. Én miért fizessek a te kölköd okatatásáért, és miért fizessek azért, hogy te kórházba jársz hetente meg orvoshoz. Mindenki a maga költségét akarja fedezni. Ha 10 évig nem kell orvoshoz mennem akkor miért fizessek? Magatokkal basztatok ki nyomorékok. Ugyanis ha nincs ezekre máshonnan pénz a ti adótokból ugyanúgy levonják mint az enyémből, és te sem akarod azt fizetni, hogy én tanulok, netán kitöröm a lábam. Ígyvan? De ezt nem csak kizárólag a jobboldali szavazók tették meg, akinek csak az jutott el az agyáig, hogy fizetni kell az ment azt ikszelt mint a birka.

Megszorításokról meg egyszerűen annyit, hogy kell. Az nem állapot, hogy 50% a foglalkoztatottság, ennek jórésze adómentes minimálbéren, és kb 1.8 millió aktív SZJA-t és egyéb adókat fizető ember tart el másik 8 milliót. Divat nyugdíjba menni 45 évesen, mert ugyis adómentes, van 13. havi ígértek 14. havit mellette feketén elvagyok. Ebből elég, elég az ingyenélésből, elég a jogokból és abból, hogy mindenkinek csak jogai vannak de a kötelezettségeit senki nem vállalja. És a buta paraszt azt hiszi ha adót csökkentenek akkor kevesebb a pénz az országban, de addig nem jut el a gondolatmenet, hogy lehet hogy jobban megéri tisztességesen beadózni amit kell, és nem parázni az APEH től, hogy mikor viszik a házam a fejem fölül a bevallatlan jövedelmem miatt.

A másik a cigánykérdés. Itt mind a két oldal elbaszta a dolgokat, totálisan. Radikálisan nem megy semmire az ember, liberálisan meg mint látjuk pláne nem. De ha így folytatódik akkor az országban nem lesz jobb és bal mert mindenkinek teli van a töke. Szegények, ne általánosítsunk, midnenki ember, ezt otthon tanultam, de ezt jelenleg félre rakom. Beszéltek a megszorítások ellen, amivel ti jártatok jól. Ugyanis elhangzott az a mondat, hogy "Az eddig mindenkinek egyformán járó juttatásokból pedig kevesebbet adjunk a nagyobb jövedelemmel rendelkezőknek" tehát nagyon sok része hozzátok lesz átcsoportosítva. Elvagytok mint hal a vízben, a segélyekből feketemunkából, néhányan minimálból. De mérlegelni nem tudtok, röhög rajtatok még a netes közösség is amikor kierül egy olyan kép amin karvastag aranyláncokban álltok a ház előtt a BMW X5 mellett, és előbb van a házban digitális tv vételére alkalmas eszköz miközben ajtó nincs, de a 2 éves gyerek 3 napja nem evett. Megélhetési bűnözés? Esélytelen, egyszerűbb lopni mint elmenni dolgozni. Igen vannak előítéletek, de mindennap megadjátok az okot a használatukra. Lásd a 15 éves lány, a Blahás késelés, Cozma lekéselése, a sorozatos add ide a telefonod, a pénzed és máris villantjátok a bicskát. Fél az ember tőletek éjjel-nappal, de a félemből lesz a düh és az ha egyszer elindul nem állítja meg semmi mert akkor az ember nem gondolkodik tiszta fejjel.

De kurva szegények vagytok ittis:

 

Szólj hozzá!

Day Off Monday

manaus 2009.02.16. 18:45

Nagy gecik vagyunk mi magyarok megkellmondjam. Most itt a kollégiumi belső közösségre gondolok. Mindenkinél van valamilyen nációból érkező emberke aki nem magyar. És akkor ezeket el kell nevezni Ödön/Jolán/Buzika nevekkel. Mert ne tudják ha róluk beszélünk, ebből következik, hogy bizony mi se nézzük őket jószemmel aztán csodálkozunk ha szarnak ránk. Erőltetett vigyor aztán még az is baj ha netán 2 ml tusfürdőt a hajába ken. Az az enyém. Tudod mi a tied amit kiszarsz meg amit megeszel. Hát énsem vagyok jobb, de legalább nem problémázom, hogy kitörölte a seggét a papírral amit én vettem. Ugyanis felettébb kellemetlen lenne egyszobában lenni olyannal aki nem törli a seggét ki mert én elrakom a wc papírt, mertaztbizony én vettem. Ilyenek ezek a dologok ittis.

Meg kell hagyni felettébb idegesítő az amikor jön a francia csóka, angolul nem, oroszul nem, franciálul csak csak elbeszél? Ez hogy tanul nyelvet? Ráadásul állandóan beszélgessünk, beszélgessünk, miről bazmeg? Dobj be egy obamát kisfiam azt kusslesz addig is. Mondjuk a többi droid aki tud angolul azzal jól elvagyok. Sőt a Devron nevű arccal elég jóba lettünk. Ő legalább nem azt mondja: did you go in the bar tonight. Ezen a mondaton ledobta az agyam az ékszíjat. Utálom a franciákat komolyan, leszarom ki mit mond, nemszabad általánosítani, de én most fogok azt csók a családnak. Ittvan ez a Cedric nevű arc, mikor a félig pasinak kinéző nőjét ölelgeti akkor baszik köszönni is. De amikor cigit veszel akkor jön mint a cunami, és rögtön elkezd beszélni, csak szeretném érteni, hogy mit? Pl azzal mit akar az ilyen Tajgetosz pozitív, hogy veszek egy redbullt és elkezdi mondani, hogy fuuu az nemjó meg szeretsz bulizni?! Haggyámá hülyegyerek, mennyé azt dobj be egy viszkit vagy a franctudja csak ne lábatlankodj itt.

Misi hiányolta, hogy nem írtam többet a diszkóról. Igazából nincs mit írni. Kint más mert nem érted mit mondanak, ill csak részben. Bent meg a stroboszkóp és iszonyat basszus határásra akár pesten is lehettem volna, mivel magyarokkal voltam. Ugyanaz a tortúra, pultnál egymás ölése, két brillköves köcsög egymással ordibálása a kapu előtt, majd 3 kor a saturészeg aranyozottpólós bankos köcsög Viktr által egykézzel kicipelése és lefektetése a pocsolyába, mind mind otthon is megtalálható. A kidobók ittsem beszélnek csak ütnek, amint láttam. Sebaj legalább ezt mindenhol egy biztos pont. Kérdezel csak bólint. De végülis mit mondjanak a 200.ik hülyegyereknek, nem? Ja bocs bank megszűnt. Elnézést az X-it picsanadrágos 15 éves mélynövésű nőneműektől, mondjuk remélem nem olvasnak mert akkor rögtön törlöm a blogot.

Otthon meg má megin mivan? 15 éves hülyegyerek késel? 3 hónapja semmi nem volt annak a csajnak az ügyében akit megerőszakoltak? Franciacsaj csepelen a folyóban? Megszoktuk h kivonul az ellenzék, de akkor mi a kurva annyuknak vannak a parlamentben? Ezek szerint a fél ország szarik a politikára meg, hogy mi történik? Akkor ne ugassanak folyamatosan, ha fordítva lenne akkoris ugyanezt mondanám. Ennyi erővel ha feleltet a tanár és mondja az ő véleményét akkor kimegyek mert nem érdekel? Vagy mi a lófaszt akarnak? Meghát Ferike is egyezetet, folyamatos jelleggel, alanyt állítmányt. Röhögnek rajtunk, megerőszakolás felakasztás azt hát senki nem tud semmit. Welcome Home, deazért szeretek otthon!:)

Na itt a Mikulás, Ő csak egyszer basz át amikor megtudod, hogy őis jómunkásember!:)

 

 

 

2 komment

Propaganda

manaus 2009.02.15. 22:56

Összegezzük a hétvégét. Szombat napközben kultutrális fejlődésemet elősegítvén, megnéztem a Tretyakov képtárat. Ismét rájöttem, hogy az impresszionizmuson és szürrealizmuson kívül a többi nem érdekel. Mondhatni egy szar volt a képtár. 3 tonna portré orosz nagy arcokról, 60 teremben. Még nem is lett volna baj vele, de mind egy kaptafára mentek, és valami hihetetlen csúnya az összes nő a portrékon. Biztos a nemesi beltenyészet eredménye. 2 kép határeset volt, de ami a legjobb kép, az amikor Rettegett Iván megöli fiát és a kezében tartja a testét. Na azt elismerem az adta. Az ikonfestészet meg maga az óborzalom. Lényeg, hogy utána placcoltunk egy helyet a mekiben és benyomtunk pár kergemarha burgert. Lehet, hogy megeszi az agyam de legalább finom. Este meg mit is csináljuk, 2 óra szájtépés és jaj milesz velünk, megerőszakolnak, kifosztanak és egyebek után arra a döntésre jutottunk, hogy nekünk bizony el kell menni a Propaganda nevű diszkóba.

Ok menjünk. Fogtunk taxit azt hajrá. A taxisok itt Moszkvában mind maszekban nyomják. Ki kell csak állni az út szélére és megáll valaki. Az ár változó, ha nem tetszik elküldöd 2 percen belül ugyis jön más. A városban nagyáltalánosságban 400 rubelért bárhova elvisznek annyi embert amennyi befér a kocsiba. Néccázé bementünk tehát 9 en ami nem rossz, mivel a város közepén volt a hely. Morrisons 2 heringbulira emlékeztetett, csak több volt az orosz. Belépő nem volt, de pofára ment kit engednek be. Meglepetésemre bejutottam. Egynek elmegy, de többet oda sem megyünk.

Főzzünk gulyást. Zsír végre valami emberi kaja. Bár a hús itt duplája mint otthon. Sebaj egyszer élünk. Megfőtt fasza lett, elfogyott, bár én hiányoltam az otthoni csípőspaprikát. Kérem csomagban feladni. Most nincs kép, ennyi. Pá.

2 komment

Lokál nők

manaus 2009.02.13. 18:58

Többen felhívták a figyelmemet, hogy ma vagyok kint 2 hete és csak szórványosan írtam a helyi nőkről. Ainger Szilárd is mondja szórványosan zápor-zivatar várható, de van olyan nap amikor elhangzik, hogy az egész országban csapadék várható. Na ez ilyen post lesz. Nem spórolok ki semmit. Najó nem tépem a pofámat, mert tudom, hogy Misi a barna szocreál foteljából epekedve várja a postot.

Vágjunk bele. Előszöris ki kell kötni azt a nyilvánvaló tényt, hogy mivel a Puskin Intézet külföldiek számára lett alapítva, ezért 90% ban nem orosz nők vannak. De 4 éve az Intézet megnyitotta a kapuit az orosz anyanyelvűeknek. Fóiskolai szinten folyik itt az okítás. Áttekintésként, itt a tanulók 80%a csaj, a menzán hímneműt alig látni, akik meg vannak azok egy kupacban ülnek és törzsi nyelveken vitatják meg, hogy melyik nőnemű alkalmas arra, hogy a törzsnek fiútgyermeket nemzen. Az órákon is többségben vannak, nálam példának okáért 6/11 a javukra. Devron ennyit mondott a szitura: " I feel myself like in heaven...!" Na én még ott nem voltam, de ő biztos tudja. Feltámadt egy autóbalaeset után, kitudja, nem is érdekel. És akkor most bontsuk le országokra a témát, saját megfigyelések és tanulmányok képezik alapját e írásnak.

Ázsia: ők viszik a pálmát, de csak létszámfölényben. Mélynövésűek, és még mindig nem tudom megkülönböztetni őket egymástól. Ide értendő Korea, Kína, Japán, Thaiföld. Bár megbízható infók közzétették, hogy a thai csajok közt van olyan aki születése pillanatában fiu volt, de csak benfentesek tudják kiaz. Gondolom tapasztalat, kihagyom kösz. Bár biztos van aki szereti a hatalmas, szívrohamot okozó meglepetéseket. Én jobban szeretem ha 90% ban sejtem a dolgokat és 50%ban tudom. Ennyit ázsiáról. A nagyátlag nem az a Kill Bill ben feltűnő dekoratív magas egyed, nem is tudom ki a jó ázsiai nő. A Japáncsajok blogon megtaláljátok, na itt ilyen nincs.

Közel kelet: afgánok, törökök, izraeliek, örmények, jordánok, egyiptomiak. Az afgánok fejkendő, földig érő ruha, de legalább köszönnek. A törökökön és afgánokon kívül felsorolt nemzetek leányaiból 1-2 van itt szabadlábon. Az örmény lány egy jó 9 es + derékig érő fekete haja van. Naigen abban a csoportban van még 2-3 török leányzó, ők hát mitmondjak, feltűnő jelenségek, eléggé, szolidan kurvajól néznek ki még reggel 9 kor az első csernobil erejű kávé előtt is. Ha lesznek nevek és képek rögtön felkerülnek.

Nyugat Ázsia & Afrika: indiaiak, afrikaiak, új-zélandiak. egzotikum, nagy szépség még nem fedte fel magát itt a kollégiumban. Várjuk jelentkezését. Kis törzsi közösségek biztos vannak de én nagyon keveset láttam ezekből az országokból.

Dél-Amerika & USA: Elenyésző, az sem említésre méltó, összesen 2 férjes asszon és egy nagydarab kolumbiai.

Európa: na itta aztán van minden, ennek a végén írok mégis az oroszokról. Kezdjük mondjuk a franciákkal. Felemás képet mutat az állomány. Van szép is van csúnya is, de a mérleg inkább a csúnya oldalra billen, törékeny az egyensúly. Németek, hát németek, van egy német csaj a magyarokkal egyszobában, neki csak egy hajmosás kéne azt oké lenne. De csak ővele találkoztam Germániából. Svájc semleges csakúgymint politikailag. Nem tud labdába rúgni. Horvátországból vannak egy páran, sokra vihetik de a döntőt nem nyerhetik meg, csakúgy mint az elmúl foci EB/VB ken, de feltörekvő ország. Hozzá kell tennem Törökország ha nem is jutott az EBn a döntőbe itt körökkel veri Németországot. Olaszország nem tudom versenyben van e, mivel semilyen nőnemű képviselőjét nem véltem felfedezni, se a pályán se a lelátókon. A csehek sörben és hokiban jók, szerintem ez mindent elmond. Több országot hirtelen nem tudok. Ja igen magyarok, erre nem térek ki mert tudják a blog címet és nemszeretnék hisztit meg picsogást, nemkellaz nekem hétvégére?!

Orosz jányok, mitismondjak, azt nem mondanám azt, hogy mindenki hajjdenagyon jónő. De akad szép számmal. Ha abból indulunk ki, hogy a tanítónéni elég jó nő, a segédje is, és aki a diákot intézte az is akkor még egyet hozzá kell adni, mondjuk a külsős fősulis brigádot akkor mondhatom, hogy erős a mezőny sok versenyszámban. Bár némelyiken olyan vakolat van, mint a panelokon a nikecell megbolondítva egy kis trilakkal. De itt is vannak árnyoldalak. Meglepődve tapasztaltam az aranyfog kelendőségét a nők körében is. Némelyik 50 Centet gyalázza aranyfogsorával. De ezek csak a kivételek. Katyja, Olga, Nadja szemrevalók, és tanítónénik. Na így hirtelen ennyi. Oroszok, törökök, franciák és örmények az elődöntőben. Most ennyire futotta. Majd lesz egy folytatása mielőtt haza megyek mert a 150 lengyel még nem érkezett meg.

 

2 komment

Koli

manaus 2009.02.12. 19:33

Újra itt. Üvölt a metál, a droid kussol. Csak azért nem verem szét a fején a klaviatúrát mert laptopról írok. Na igen, amint a cím is sejteti a koliról fogok írni, csak a gyengébbek kedvéért írom le. Moszkva délnyugati részén van az intézmény, ez a körzet nagyon hajaz egy 1.000.000 lakosú Havanna lakótelepre. Kökitől kifele a 136 ossal mindenki talál egy szelet Moszkvát!:) Sokféle nép tanyázik itt, nagyon sok a kínai, koreai, török, afgán, közel keletről sokan, peru, india, magyar, örmény, lett, észt, francia, spanyol... etc. Tényleg minden van. De amit le kell szögezni, hogy ázsia és európa még a kolin belül is két külön világ. Ha ráköszönsz egy kínaira, koreaira az biztos, hogy nem köszön vissza. Szerintem genetikailag van beléjük kódolva. Az én szintem a harmadik, minden este olyan illatokban és hangokban úszik, és merül el mint a Józsefvárosban, vagy egy kínaibüfé belsejében. Hihetetlen idegesítő amikor 30 csík beveszi magát a konyhába és elkezdenek barna szószban főtt csirkelábat enni, miközben fő a hal, majd egy jól megtermett, arra érdemes turhát kiküldenek a mosogatóba. Én nem tudom ez, hogy meg de én sem szarok az utca közepére majd Pekingben ha egyszer eljutok oda. Teszek rá, hogy más szokás, de most európában van, mi ugatunk ők vendégek. A szaudi és egyéb török származású arcok rendesek a szomszédban. Érteni mit beszélnek, barátságosak, még az afgánok is. Franciák, németek többiek szintén velük nincs baj. Érdekes, hogy mindenki kicsit szerintem feladott valamennyit a szokásaiból amik otthon vannak, de az nekem furcsa volt amikor a lépcsőnél cigiztem, jött egy ázsiai és köszönök erre, dirr felszívja rámnéz és lemegy. Akko mennyé akko.

És van maga az épület. Szocreál. De jól is van ez így, tanulni aludni lehet benne, meg sörözni stb stb. Bár nekem furcsa, hogy mindenhol parketta van a folyosókon, sokkal komolyabb hangzást ad a magassatkúban tipegú alacsonynövésű nőneműek lépteinek mint a járólap. A lift a kedvencem, vagyjön vagynem, az esély, hogy elkapod és nem kell mondjuk a 10. re felcaflatni valamiért az 50% körül mozog. Az ablakokon, a múlt héten a mínusz 10 fokok úgy jöttek át mint a Berlini fal leomlása után a nyugatra vágyó emberek a fal hézagain keresztül. Ragasztószalaggal megoldottuk. És természetesen az Old School linóleum, szerintem tökjó, olyan öreg, hogy meg se látszik rajta egy sárfolt. A fűtés viszont jó eléggé, esténként ha nincs ablak nyitva akkor pokol. Még a nagy hidegekben is, ugyanis elzárni nem lehet, gondolom van gáz elég fűteni. A legjobb, hogy a földszint az első emelet, tehát körülbelül egy hétig rendszeresen a 4. re mentem a lépcsőn. Az egyetemen még mindig elcseszem. Ez van. Mára ennyi. Lenin legyen veletek.

Majd a csajokról lesz külön post valamikor még a héten. Megérdemel egy külön bejegyzést. Ezt a képet meg beteszem mert zsír. Nekem tetszik!:) Szerintem a lány aztmondja magában: Nas Zdarovje!

1 komment

Anti Coca Cola naptár

manaus 2009.02.11. 19:55

Na már aggódtam a folyamatos és befejezett igeidők tanulása közben, hogy miből kotrok össze egy postravalót, de meglett. Kiadtak egy Anti Coca-Cola naptárt itten Oroszországban. Elég vicces, szovjet stílusban készült propaganda poszterek. Érdemes megnézni az EnglishRussia.com-on őket. Más nagyon nincs. Nem történt semmi világmegváltó esemény ma csak belekezdtünk az igeidőkbe és a VID be, amivel lesz szopás. Majd holnap lesz valami értelem írás ma már nem.

Szólj hozzá!

Bár Russian v1.0

manaus 2009.02.10. 17:42

Tudni kell azt, hogy itten a 14. emelet legaljában megtalálható a BÁR. Funkcióját gondolom mindenki sejti. Két hibája van hozzátenném, tömény és csapoltsör nincs, ellenben van szék. Itt gyűlik össze mindenki aki kicsit is jóarcnak gondolja magát esténként, beleértve engem is. Természetesen én vagyok ott a legnagyobb arc, ez nem is volt kérdés. 2 típusú ember ül lent, aki teát iszik és aki sört. Az első kategóriába azok vannak akik teáznak, mivel előtte való nap berugtak. Tehát a két populációt éles evolúciós határvonal nem választja el. Szólnom kell itt az alapvető kellékekről, úgymint csocsó és biliárd. Csocsó, ugye akkor jó ha simán csúszik, na ez olyan mintha egy vasreszelőt dugnánk egy titántömbbe és próbálnánk forgatni. A biliárd kicsit lejt, semmi extra, a golyók golyóformájúak. Elméletileg itt lesz pénteken valami ereszd el a hajam, mivel telítődik a koli és ezért nő az igény a plebs részéről a mulatozásra. További sajátossága a bárnak, hogy nincs hamutartó, lehet kérni egy herendi porcelán replikára hajazó porcelántányért azt meg van oldva. Gondolom egyszerűbb tisztán tartani mint a hamutálat, amiknek ugye gyakran lába is kél. Egy gusztustalan tányér az meg kinek kell? Árakról annyit, hogy átlagos, nem a diákok kifosztására utaznak. Bár éredekesség, hogy itt kint nincs szabályozva mennyibe is kerül a cigi a kiskereskedőknél. A tabakok gondolom nagyker áron veszik, a doboz alján rajta is van az ár, de a zárjegyen már nincs. Inkább irányadó. De minden helyen ami nem az utcára néző 2x2 es funérból összevert bódé, ott drágább a dohányáru minimum 10 rubellel. Van chips, csoki, gumimaci, kutyafasza, DE nincs szotyi. Nem menő, bár láttam a Perekresztok ban (bolt nemmessze) valami szotyira hajazó dolgot, de az inkább olyan volt amit Apu szokott a verebeknek kiszórni, ilyen takarmány napraforgó. Tehát bukta. Ahogy észrevettem a zsepi sem menő, Perekresztok ban 25 percig kerestük és csak egy helyen volt a polc legalján, ottis csak 10 es csomagokban. Sebaj szív, sürít, kiköp.

Másik amiről feltélen említést kell tenni az a menza. Árak alacsonyak eléggé. Lévén nem egy Hiltonban lakom, nem is számítottam frissen leölt szarvasra, amiből még melegében hasították ki a szűzérméket. Menza, mindenki volt menzán otthon, aki nem az soha nem lesz ember. Levesek faszák tényleg. A második pedig a jóöreg menza tradíciót követve, általában sótlan, felismerhetetlen proteinegyesülésekből áll, úszva a szénhidráttengerben. Éhes vagyok megeszem nem érdekel. Bár ma szerintem rághattam volna a préseltlemez asztalt, annak több íze lett volna mint a fasírtnak. No sebaj sok vízzel lement. Ami jó hír mert már a szervezet hozzászokott a brutálisan klóros vízhez és nincs gond. Valószínűleg én vagyok most a legnagyobb köcsög, a koliban azon droidok körében akik láttak ma enni. Nőnemű magyarok megetettek egy macskát, ami csak ott bóklászott az ebédlőben, holnapi ebéd? Ők elmentek, a macska ugye azt hitte énis megetetem. Rábaszott, nem. Néz néz néz, mondom ez felugrik. Közöltem is vele, hogy nekéne, de nem hallgatott rám. Felugrott és azzal a lendülettel lebasztam. Vernyantott egyet azt elhorda a belét. Holnap  remélem cicapöri lesz, nokedlivel meg csalamádéval. Nyam nyam. Nehogyaztánmá visszanaljon a fagyi. A gyengék elbuknak ennyi.

Az órák faszák, végre van egy normális csoport. Értem is a 80% át. Igen a 80% nagyon megy most nekem, ez ilyen. Tanárnéni is jó, minden szempontból, tehát megéri bemenni. Nacsalnaja Agyin. Ittvan nektek Miss Russia 2008. Idevágóbb képet nem találtam. Whatever...

Szólj hozzá!

Over 0

manaus 2009.02.09. 18:18

Privjet! Semmi extra a mai nap. Világmegváltás még nem történt meg, az óra kemény volt. Kb ennyi. Kis séta boltba, takony egy idő van. Mintha moszkván egy orbitális nagy éti csiga slattyogott volna végig. Minden nyálkás. Találkoztam ma az első csótányokkal. Annyit kell ütni azokat a dögöket, azt felkel. Az anyáád, dirr neki, megy tovább, harmadik menetben kiütéssel győztem, és jött még kettő. Mind1 nekik is élni kell valahol, ugye mindenki úgy ahogy tud, ki sikkaszt, ki eszik amit lát. Ellenben lassan kapacitásának végére ér a koli. Sokan jönnek, senki nem megy. Az arányok jók, 75% kb nő. Jön majd 150 lengyel, állítólag. És ha lesz érdeklődés lesz diszkó, mert ugye a parasztnak fény kell meg hang meg alkohol. Azt boldogság van. Ennyi mára, szervezzük a Moszkvai Nagycirkusz látogatását. Remélem adja majd.

Balázsnak üzenem, zovirax, fogkrém, és tiszta alkohol használata javasolt. Rendberakja a pofádat egy hét alatt.

4 komment

Részvét

manaus 2009.02.09. 12:55

Részvétem a brutálisan meggyilkolt kézilabdázó felé, többieknek jobbulást. Leszögezném, kurvára függetlenül bármilyen politikai állástól, kezd elfajulni otthon minden. Mielőtt kijöttem, vajon miért voltak azok a kijelentések, amik voltak? Miért mászkál szabadon Fehérváron az a két rohadék aki 15 évesen késelt? Mindenki aki kicsit ismert a városban tudja kiről van szó. Pásztor Albert mellett kiállt mindenki, igaza volt. ( A kuruc.info mondjuk mehet a picsába, mert ilyen kérdésekről olyan stílusban képesek írni mint egy 2 általános iskolát végzett. )

És akkor személyes vélemény, kicsit visszamenőleg. Fehérváron régebben volt ugye a Piac tér, jelenleg is áll. Na ez volt az az ominózus környék, ahol iskolásként nem, nagyon szerettem végigmenni, sőt néha rettegtem. Gyümölcs utca, itt ugyanez volt a szitu. Megtörtént jópárszor, hogy van e nálad telefon, add ide a pénzed, mi a faszt bámulsz szitu. Senki nem szeretett arra járni. Sőt még most is az van az emberben, hogy azt a környéket kerülje este, mert hiába van felújítva, csak az alkalmat lesik, hogy belédkössenek. Két kezemen nem tudom megszámolni, hány olyan embert ismerek, akiket lehúztak, netán megvertek. Pesten is megvannak a gócpontok, ahol értelmes ember nem megy végig napnyugta után egyedül. Inkább megkerüli a várost és 1 órával később ér haza.

Minden meg van engedve, amíg a pótlékokból és segélyekből többet össze lehet szedni mint az aktuális minimálbérből addig változatlan lesz minden. És itt jön mingyárt a felháborodás. "De az előítéletek miatt nem kapnap munkát." Előítélet meg miből van? Az előzményekből. És 85% megadja az okot az előítéletekre. Amikor önkormányzati lakást és egyebet kapnak, az egy év múlva úgy néz ki mintha szőnyegbombázás érte volna azt.

Másikoldalról Magyar Gárda, meg a többi szélsős szerencsétlen is elmehet a vér eres faszba. Mást nem tudok írni rájuk. Végigolvasva a honlapjukon kiírtakat, ezek akarnak rendet tenni? Még saját maguk között sem tudnak. A kritériumaik meg viccesek, eléggé. Szóval Ők játszanak csak felvonulásosat de ne akarjanak engem megvédeni, meg beleavatkozni a hivatalos védelmi szervek ügyeibe. Faszkorbács nekik.

Ez egy rendkívüli post volt, félelmetes az a szitu ami otthon van. Március 15.én megyek haza, pont a nemzeti ünnepre, ami ezekután megint utcai zavargásokba fajul. Normális ember már ki sem megy egy megemlékezésre. A cigányokról meg annyit, hogy 2 hét múlva sehol nem lesznek a hírekben, ez a szomorú. Felkapta a média, de körülbelül hetente lehetne egy ilyen hír. Elkapni kitudja mikor fogják őket, a jelenlegi gyanusítottakat. Ugye még emlékszik valaki a megerőszakolt kislányra? Na hopp beugrott? Senki nem beszél már róla. Ennyit erről. Arkan gondolom kisség idegsokkot kapott. Meg is értem az apát. Függetlenül attól, hogy miket követett el, azt nem a fia tette. És felháborodása megalapozott. Tudja, hogy mi megy itthon szerintem igazságszolgáltatás néven. Egyeztetnek, ez most a divatos szó.  A mostani rendőrök a kapott pénzért meg nem kockáztatják az életüket, hogy rendet tegyenek, nem éri meg egyszerűen.Az ember mégis csak élni akar nem? Nettó 100 alatt havonta ki az a barom aki közbelép egy késeléses, lövöldözéses buliba?

Bocs az ilyen hangvételű postért, de kikívánkkozott. Remélem valamikor belátják otthon, hogy a törvényeket egyenlően kéne alkalmazni, egy átfogó nem csak az etnikumokra kiterjedő szociális reformmal egyetemben. Kőkemény integráció. Kész pont. Go ASAN. Este ruszkis post!

2 komment

Villámkérdés

manaus 2009.02.08. 18:16

Vajon mely népcsoport képes arra, hogy a turhát szemrebbenés nélkül az óra közepén felszívja gyomormélységből?

Update: Második kérdés: Vajon Tibor és Gergő mennyire józanok a mai estén? Gergő elalszik e a pulton? Tibor szemetessel alszik e?

6 komment

Sebestyén Gergely profilja
Sebestyén Gergely Facebook profilja
Create Your Badge