Всё в парядке!

Csak ugat a paraszt amikor a száján kiesik a szó hogy nyugat, nyugodjál meg a keletben olyan lehetőségek vannak beszarsz. Nem adja a kultúrsokkot mint gondolnád, de az érzés megfizethetetlen. Egészség legyen többit megvesszük. Amugymeg krízis mindennap. Moszkva-Budapest-Almati ( hamarosan )

Friss topikok

  • agresszív harcimalac: ez kurva jó:) jobban le van írva,mint ahogy átéltem az egészet:) (2009.03.18. 19:03) Welcome part1
  • agresszív harcimalac: ki hiányolta,ha nem is írt senki?:) de mi az az arbat? na addig is megyek cigányozni más blogokra (2009.02.28. 19:38) Arbat
  • manaus: nem ezt találtam, valami fotosop, a zene meg Hétköznapi Csalódások (2009.02.20. 15:25) At The Black Gates Of Mordor
  • agresszív harcimalac: naa, ismét egy rusnyaság:D másnapos vagyok nem értem a dolgokat a többit majd inkább holnap. no csá (2009.02.17. 21:18) Török
  • hubtam: Tetszik ez a RA3-as kép :) (2009.02.17. 20:38) Egykis utcai látkép

Vörös Tér

manaus 2009.02.07. 16:46

Felkelek, na mondom irány a Кра́сная пло́щадь, régóta tervben volt, hogy megnézem. A magyar szekció másik fele nemtudom hol a picsában volt, de mind1 elmentünk nélkülük. Ittmár ideges voltam h nem lesz időnk. Kiértünk a Vörös Térre ezzel a droiddal akivel lakom. Ez ilyen, ez olyan múzeum. Ok mondom leszarom nem fogok bemenni egy wc papír méretű óorosz papírdarabért. Kiértünk a térre miután átküzdöttük magunkat Lenin és Brezsnyev hasonmásán, 16 áruson akik a szarjaikat próbálták a zsebembe rakni, de megsértődött mikor mondtam, hogy a kurva anyádnak áruld a kiscipőcskét. A kurvát értette. Aztán újabb akadályt kellett legyűrni egy sast, és két majmot. Nem ezek nem megtestesült mesebeli lények, hanem egy ürge aki ott a -5 ben táncoltatta a majmokat és egy baznagy sast tartott láncon. Az ilyennek az annyát tartanám láncon miközben a fiának a máját csipkedi ki a sas, és megbassza egy talicska aprómajom.

Bejutottunk a kapun, télleg nagy a Vörös tér. Mondom irány a Mauzóleum. Мавзолей Ленина. Rábasztunk. Látom 12:55 kor, hogy két baltával faragott arcú Milicija kabátos fiatalember ordít és, már nem mehet be senki. (Jó megnéztük kívülről. Holnap ha ráveszem magam megin kimegyek.) Na itt az agyamban az ideg csak úgy rángatózott, hogy 4 csaj miatt meg egy kurva majom miatt késtük le. Sebaj csak 2 óra metróval oda vissza. Eztán bementünk a Собор Василия Блаженного  avagy Vaszilij Blazsennij székesegyházba. Kisebb mint aminek gondoltam, és elég tré módon van fenntertva. A képek jók csak 10 év múlva megeszi őket a mocsok. Belülről nem egy tágas valami, mivel kápolnákból áll. Ittmár kicsit kezdett feltolulni a szar az agyamban, mikor irodalmár szobatársam elkezdte kibogozni a Nagy Péter korában íródott szövegeket, vagyis próbálta. Laza félóra. Tockos kellett volna. Utána meglátogattam a híres GUM ГУМ áruházat. Hatalmas, minden van, nekünk semmi. Prosztó pulóver itt minimum 70 ezer. De én benéztem mert egy boltban ki voltak rakva a 2014 es téli olimpia offical cuccai. Pulcsi 140 ropi. 20.000 rubel. Ha valaki itt akar vásárolni annak kell pár guriga a zsebbe úgyérzem.

Teljes egészében nézve, elég jó hely turistáskodni. De ha előtte nem olvas legalább kicsit utána az ember, és nem tudja minek mi a 2 mondatos sztorija, akkor nincs az a PR amivel akkor is elhiszi az ember, hogy ez mekkora szám amikor ottvan. Kicsit csalódás maga a tér, átbaszott a média és a könyvek!:)

Metró. Na az a kemény nem a betonrafagyott kutyaszar. 2 megálló mintmár írtam ilyen időben legyalogolhatatlan. Nekünk menni kellett vagy 8 at. 45 perc mire elértük célunkat. Ugyanazok a vagonok mint otthon a piroson meg a  kéken. Csak ezek olyan 90 kürül nyomják a sebességet. Közel 300 km hosszú, 177 állomás, hatalmas állomások, city ben díszesek, az agglomerációva haladva, egyre szocreálabbak. 12 vonal ami 15 helyen megy át a Moszkva folyó alatt. Röviden tömören ennyi. Brutális tömeg, ordibálás. Itt a gyengék meghalnak csúcsforgalomban. Eltapossák oszt csókolom. Ott kezdtem el félni mikor visszaundultam mert nem volt türelmem mégegy múzeumhoz a droiddal. Metróba le, 3 vonal keresztezi egymást. Ok mondom erre ez a zöld. Nem, mégse ez egy bevásárlóközpont mint a Westendél. Vissza, ki be oda fel le. Anyád, csakmeglett az enyém. Sikeresen hazajutottam. Koldus, áruscigány, Stevie Wonder, mutatványos, díler, néger, sárga, punk ittis van mint minden rendes nagyvárosban a metróban. De ami tetszik, hogy egy jeggyel annyit utazhatunk amennyit akarunk, csak akkor kell "lyukasztani" mikor lemegy a felszínről az ember. Ha lennvan éveket vegetálhat lent. Akkor kell érvényesíteni megint ha megint a felszínről megy le a delikvens. Prosztó, egyszerű, működik, csókolom.

Egy darabig nem akarok ikonokat látni.:) Megyek mára ennyi, megnézem szemben a nílusi palócokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://navigator.blog.hu/api/trackback/id/tr60928637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Sebestyén Gergely profilja
Sebestyén Gergely Facebook profilja
Create Your Badge